Biografie

Kris Wills

Zanger, Dj, Presenatie

Biografie:

Start.

Voor meubelmaker, schrijnwerker Christ Deweer was 1990 de start, hij begon toen deel te nemen aan playback shows. Maar vond van al snel dat hij het kon maken als zanger, artiest en dat was ook zo, in een mum van tijd had hij het beroep van zanger onder de knie.

Soundmix show.

In 1993 nam Kris Wills, deel aan de VTM soundmixshow en kwam daarmee 3 maal op tv en een plaats in de finale. Hij was bij de beste 10 geeindigd van de 1600 inschrijvingen. Na die finale ging de bal pas echt aan het rollen, vele optredens kwamen naar hem toe in Vlaanderen maar ook in het Antwerpse.

 

Ontdek de ster.

In 1996 kwam hij terug op tv terug bij Vtm bij de Ontdek de ster show, stootte opnieuw door tot en met de finale dankzij het nummer van rené Froger (Nobody else), daardoor kwam er een doorbraak in Nederland.

Jij en ik.

Na een tijdje had hij het idee van zelf een nummer op te nemen, dat deed hij dan ook in 1998 met het nummer "jij en ik". De vinyl single scoorde echter er niet bij tien om te zien op Vtm waardoor het al snel uit de hitlijsten verdween.

 

La Morena.

Maar hij liet zich niet kennen en dook na 2 jaar terug in de studio met als resultaat een spaans-engelstalig nummer "La morena".

Maar toen opnieuw het gewenste succes uitbleef en mede door persoonlijke problemen nam hij een drastische beslissing; kappen met zijn zangcarrière.

DJ - Pa-man - presentator.

Geruime tijd, bijna 10 jaar bleef het stil rond Kris Wills als zanger hij werkte immers enkel nog als DJ - Pa-man en presentator. Tijdens een van zijn vele presentatie opdrachten leerde Kris Wills, Nathalie kennen, al vlug werden ze een koppel. In 2009 zagen ze hun liefde bekroond met een zoontje Benjamin.

 

 

Doorstart als zanger.

DJ-Pa-man Kris Wills wel regelmatig gevraagd om voor afwezige collega's, in te vallen als zanger. Het momentum kwam in 2010 in Ledegem toen Paul Severs hem op de bühne riep om samen enkele duetten te zingen. De zang-microbe, die trouwens steeds was blijven smeulen, werd hierdoor plots fel aangewakkerd. Diezelfde avond werden al 2 optredens als zanger geboekt en de trein was opnieuw vertrokken.

Vanaf 2011 liepen de boekingen binnen. In 2014 staat Kris Wills o.a. op de affiche van TC Wimbledon in Menen in voorprogramma van Will Tura.

 

Hazes.

Na het overlijden van André Hazes, Kris is altijd een enorme fan geweest van H6, verdiepte Kris Wills zich in het werk van André Hazes en besloot om de Amsterdammer te coveren tijdens optredens, het werd een enorm succes. Ondertussen wordt er ook in alle stilte gewerkt aan een nieuwe CD.

Copyright Kris Wills 2015